|joi, aprilie 18, 2024
Sunteti aici: Home » Casa si gradina » Transforma-ti baia intr-o oaza de relaxare
  • Urmareste-ne!

Transforma-ti baia intr-o oaza de relaxare 


Baia este locul ideal pentru destindere, dupa o zi de munca. pentru un maxim de confort, e nevoie ca aceasta sa imbine functionalul cu esteticul.
Daca pana acum cativa ani era privita ca un spatiu banal, dedicat igienei corporale, baia contemporana are cu totul alte valente. Aceasta imbina armonios latura functionala cu aspectul placut, fiind perceputa ca un loc in care confortul si intimitatea se reunesc sub ultimele tendinte ale designului interior.

Produsele destinate ba­i­lor moderne transforma aceste spatii in adevarate sanctuare ale placerii, iar imbaierea, intr-un proces de desfatare si relaxare totala. In plus, varietatea stilurilor in care poate fi decorata baia in ziua de azi te ajuta sa creezi un cadru unic.

Ai de ales intre o baie de ultima ora, cu placi ceramice in nuante tari, mobilier si obiecte sanitare cu design avangardist, o baie rustica, in care finisajele cu aspect de piatra cioplita sunt puse in valoare de obiecte sanitare metalice si mobilier din lemn masiv sau pentru un ambient romantic, compus din mobilier din fier forjat si finisaje cu imprimeuri florale. Daca iti plac doua stiluri, le poti combina.

O baie retro cu accente moderne sau una clasica cu influente asiatice va arata foarte bine. Pentru cei preocupati mai mult de armonia din casa decat de aspectul estetic, o baie in stil Feng Shui poate fi o alegere potrivita. Elementele-cheie ale acesteia sunt simplitatea si culorile pastelate.

Finisajele sunt cele care dau tonul amenajarii. Placile ceramice mate, glazurate, portelanate, cu as­­­pect de piatra cioplita sau lemn, braurile decorative si medalioanele te ajuta sa creezi un spatiu functional si totodata placut. Din orice categorie ar face parte, placajele ceramice moderne impresioneaza prin cromatica bogata (cu­lori tonice, pastelate sau neutre), imprimeurile variate (florale, geometrice, stilizate) si intarsiile pretioase (cristale Swarovsky, foita de aur).

Alegerea se face in functie de tipul ambientului pe care ti-l doresti. Vrei un cadru natural, vesel sau unul care sa emane forta si vitalitate? Pentru un ambient caracterizat de naturalete, cele mai potrivite sunt finisajele in nuante de bej si wenge, in timp ce pentru un decor indraznet, tonurile de rosu, verde-fistic, portocaliu si galben-lamaie sunt ideale. Dinamismul estetic poate fi obtinut atat prin folosirea diferitor combinatii cromatice, cat si prin alternarea placilor ceramice de dimensiuni diferite.

Aceleasi trucuri pot fi folosite si pentru sublinierea anumitor zone din baie sau pentru a pune in evidenta obiectele sanitare ori mobilierul (de exemplu, peretele din zona in care a fost amplasata cada poate fi imbracat cu placi pretaiate de faianta, in timp ce restul peretilor din baie sunt finisati cu placi de dimensiuni mari). Monotonia dintr-un spatiu monocromatic poate fi alungata inserand medalioane de alta culoare intre placile de faianta sau delimitand spatiile cu brauri decorative (montate pe orizontala sau pe verticala). Daca adori decorurile opulente, alege mozaicul din sticla.

Disponibil intr-o larga varietate cro­­­matica, dar mai scump, acesta te ajuta sa creezi decoruri pline de fantezie. Astfel, poti conferi baii un strop din farmecul noptilor instelate sau crea iluzia unui decor din matase brodata cu fir de aur…

Adauga un comentariu