|marți, iunie 27, 2017
Sunteti aici: Home » Retete » Toate gospodinele trebuie sa stie asta: Secretul celor mai deliciosi ardei copti in otet. Iata cea mai tare reteta
  • Urmareste-ne!

Toate gospodinele trebuie sa stie asta: Secretul celor mai deliciosi ardei copti in otet. Iata cea mai tare reteta 

Gospodinele au intrat in febra framantarilor pentru umplerea camarilor.ardei_in_otet  Chiar daca varianta cea mai simpla este depozitarea legumelor in stare neprocesata in congelator, legumele isi pastreaza vitaminele si sunt la fel  de savuroase si in borcane. O reteta simpla de ardei copt in otet este un deliciu iarna.

 

Gela Dumitrache, o gospodina din comuna Unirea care pregateste tot felul de bunatati si le imparte cu prietenii sai virtuali pe blogul sau culinar cufarulcubucurii.wordpress.com, ne dezvaluie reteta acestui preparat simplu. De profesie invatatoare, Gela Dumitrache, pasionata de arta culinara, inventeaza tot felul de preparate deosebite.

 

Ingrediente: 12 kg ardei gras sau kapia 1 l si jumatate otet

1-2  linguri sare grunjoasa 2 aspirine o capatana mare de usturoi

Mod de preparare: „Se spala si se usuca ardeii, apoi se coc pe disc, pe tabla, in cuptor, unde poate fiecare…La inceput o sa vi se para multi, dar dupa ce-i coaceti si apoi ii curatati de pielite, aproape ca se reduce volumul la mai mult de jumatate. Asa-i cu ardeiul copt, mult a fost, putin a ramas, dar nu saracim, din contra, suntem bogati avand asa ceva de pastrat pentru iarna care va veni!”, explica Gela Dumitrache.

Dupa ce s-au scurs ardeii curatati suficient de bine intr-o strecuratoare, se incepe asezarea lor in borcane de care doreste fiecare, in functie de modul in care stie ca-i va folosi. „Eu am ales sa-i depozitez in borcane de 800 ml. Se aseaza cu grija, fara a-i indesa, incap 10-12 ardei copti intr-un borcan. Printre ardei se strecoara catei de usturoi, eu am pus cu generozitate, fiecare va pune dupa plac”, spune gospodina.

Dupa ce ati terminat de asezat ardeii in borcane, se pregateste otetul astfel: se piseaza o aspirina si se dizolva intr-un litru de otet, se pune o lingura plina cu sare la un litru de lichid si dupa ce s-a omogenizat totul se toarna in fiecare borcan lichidul respectiv. Dintr-un  litru de lichid eu am completat patru borcane. Se bate putin borcanul sa intre otetul prin toate golurile si apoi se infileteaza/capseaza capacul. Asa fiind pregatite borcanele, se eticheteaza si sunt gata de depozitat in camara, nu se mai sterilizeaza la bain marie.

„Cand il veti scoate din borcan, la iarna, doar un firicel de ulei de masline va trebui sa mai puneti deasupra ardeilor si salata de ardei copti va fi gata. Etichetati, daca aveti timp, se gasesc mai usor printre alte comori din camara! De fiecare data cand coacem ardeiul, noi pregatim o saramura de peste cu ardei copti, sa-I incercam din prima si uitam de dogoare.

Exact asa cum arata ardeii copti in farfuria de acum, vor arata si la iarna cand veti dori sa mancati salata de ardei copti! Daca nu aveti suficient spatiu frigorific, recurgeti cu incredere la acest mod de a pastra peste iarna ardeiul copt si va veti bucura, ca si mine, de fiecare data cand veti desface un borcan. Pofta buna!”, spune gospodina.

Mai multe titluri din categorie: