|vineri, martie 29, 2024
Sunteti aici: Home » Retete » Prajitura cu alune
  • Urmareste-ne!

Prajitura cu alune 

Un desert delicios pentru toata familia, inlcusiv la ocaziile speciale precum masa de Craciun.

Timp de preparare: rapid.Prajitura cu alune

Numar de portii: 15.

Complexitate: mediu.

Ingrediente

  • 300 g faina
  • 175 g unt nesarat
  • 350 g zahar demerara
  • 200 ml smantana
  • 2 oua
  • 3 lingurite praf de copt
  • 150 g alune

Mod de preparare
1. Setati cuptorul la 180 grade Celsius.

2. Puneti faina intr-un bol, apoi puneti untul bucati si adaugati zaharul demerara. Puneti 350g din aluat in tava tapetata cu hartie de pergament.

3. Bateti usor smantana si ouale. Adaugati aluatul ramas si praful de copt. Puneti amestecul peste baza asezata mai devreme in tava. Presarati deasupra alune si indesati-le usor in aluat.

4. Coaceti pe raftul din mijloc al cuptorului timp de 45 de minute, acoperind tava cu hartie de pergament daca alunele incep sa devina maronii prea devreme.

5. Scoateti prajitura din cuptor, intoarceti-o cu baza in sus pe hartia de pergament si mai lasati-o la cuptor 10-15 minute pana baza devine crocanta.

6. Scoateti prajitura din cuptor, puneti-o pe un gratar la racit, intorcand-o din nou. Lasati-o sa se raceasca complet inainte de a o taia in portii.

Adauga un comentariu