|vineri, ianuarie 24, 2020
Sunteti aici: Home » Noutati » Milioane de smartphone-uri, infectate de aplicatii distribuite prin Google Play Store. Vezi daca si telefonul tau este corupt (VIDEO)
  • Urmareste-ne!

Milioane de smartphone-uri, infectate de aplicatii distribuite prin Google Play Store. Vezi daca si telefonul tau este corupt (VIDEO) 

Google a retras trei aplicatii distribuite prin Play Store, infectate cu programe adware,milioane-de-smartphone-uri-infectate-de-aplicatii-distribuite-prin-google-play-store-vezi-daca-si-telefonul-tau-este-corupt-video care au fost descarcate de milioane de victime.

Google a retras aplicatia Durak, un popular joc de carti, care se estimeaza ca a fost descarcata de 10 milioane de ori, si inca doua aplicatii in limba rusa – un test de inteligenta, cu cinci milioane de descarcari si o aplicatie cu date despre istoria Rusiei – 50.000 de descarcari.

Operatiunea s-a produs dupa ce Avast a dezvaluit ca cele trei aplicatii au reusit sa treaca de testele de securitate rulate de Google inainte de a permite accesul utilizatorilor la ele.

Conform unui expert in securitate informatica, aplicatiile au camuflat adevarata lor activitate. Dupa instalarea oricareia dintre cele trei programe, functionarea lor era in parametrii normali, apoi, dupa primul reboot sau dupa trecerea unei anumite perioade de timp, chiar si 30 de zile, incepi sa se sesizezi ca se petrece ceva cu dispozitivul tau.

Citeste mai departe

Mai multe titluri din categorie: