|duminică, octombrie 20, 2019
Sunteti aici: Home » Noutati » Milioane de computere din intreaga lume, compromise de spionii NSA! Verifica-ti hard-disk-ul!
  • Urmareste-ne!

Milioane de computere din intreaga lume, compromise de spionii NSA! Verifica-ti hard-disk-ul! 

Fosti ofiteri ai serviciilor de informatii si specialistii in securitate informaticamilioane-de-computere-din-intreaga-lume-compromise-de-spionii-nsa-verifica-ti-hard-disk-ul de la Kaspersky au dezvaluit ca Agentia Nationala de Securitate (NSA) a reusit sa planteze in hard-disk-urile manufacturate de mai multi producatori de varf din domeniu un program de tip spyware, care le permite sa-si arunce ochii vigilenti in cvasi-majoritatea computerelor active la aceasta ora in lume.

Culmea este faptul ca programul a functionat nedetectat timp de 14 ani!

Un fost angajat NSA a confirmat pentru Reuters corectitudinea informatiei furnizate de Kaspersky adaugand ca personalul agentiei estimeaza eficacitatea acestor programe de spionaj ca fiind asemanatoare Stuxnet.
Evident, NSA a declinat orice comentariu pe acest subiect.

Conform Kaspersky, implantarea unui program malicious intr-o zona atat de obscura de cod a sistemului de calcul –  firmware, lansata de fiecare data cand computernul este pornit, reprezinta o reusita exceptionala a hacker-ilor.
Firmware-ul dispozitivelor de stocare pe disc reprezinta o tinta in cadrul oricarui atac cibernetic, valorand aproape la fel de mult ca si accesul la codul BIOS, lansat automat la fiecare bootare a computerului.

Costin Raiu, unul dintre conducatorii echipelor de cercetare ale Kaspersky, a declarat ca prin intermediul programelor spyware, se dobandeste controlul de la distanta asupra configuratiei care contine hard-disk-ul infectat.

Kaspersky estimeaza faptul ca programele spyware pot fi regasite pe hard-disk-uri vandute de majoritatea producatorilor de top de pe piata, Western Digital Corp, Seagate Technology, Toshiba Corp, IBM, Micron Technology si Samsung Electronics

Citeste mai departe

Mai multe titluri din categorie: