|marți, mai 22, 2018
Sunteti aici: Home » Retete » Budinca insiropataƒ cu compot de cirese
  • Urmareste-ne!

Budinca insiropataƒ cu compot de cirese 

Pentru o masa in familie, alege ca desert budinca insiropata, un deliciu pe placul celor mici si mari!

Timp de preparare: indelungat.budinca

Numar de portii: 6.

Complexitate: mediu.

Calorii: 430.

Ingrediente

  • 100 g unt
  • 100 g zahar brun
  • 2 oua
    • 2 lingurite cu vanilie lichida
    • 100 g faina
    • 50 g cacao
    • 2 lingurite cu praf de copt
    • 50 g ciocolataƒ

    Pentru sos

    • 450 g compot de cirese
    • 2 lingurite cu coniac
    • 2 lingurite cu zahar brun

    Mod de preparare
    1. Freaca spuma untul cu zaharul si incorporeaza treptat ouale batute si vanilia. Cerne faina impreuna cu cacaua si praful de copt si incorporeaza-le in crema de unt.

    2. Topeste pe baie de aburi ciocolata si toarn-o in aluatul de budinca si amesteca cu grija. Toarna compozitia finala intr-un castron special, care rezista la temperaturi ridicate.

    3. Acopera deasupra cu folie de aluminiu si leaga cu o sforicica. Ia o cratita/ oala cu o dimensiune mai mare decat vasul cu budinca si asaza in ea o farfurie adanca cu fundul in sus.

    4. Pune deasupra castronul cu budinca si toarna apa de jur imprejur, ceva mai mult de jumatatea budincii. Pune pe foc si fierbe pret de 90 de minute. Compleaza cu apa de fiecare data cand scade.

    5. Pentru sos, pune compotul de cirese (doar lichidul) intr-un vas, pe foc mic, impreuna cu alcoolul si zaharul. Dupa 2 minute adauga si fructele si mai lasa 2-3 minute.

    6. Lasa budinca sa se raceasca inainte de a o scoate din forma si toarna deasupra sosul de cirese.

Mai multe titluri din categorie: